Choose another country or territory to see the content you are shopping for online.

Garphyttans tøj kombinerer friluftsliv, arbejde og fritid - både hvad angår design og funktioner. Visionen er en tøjkollektion, som bryder grænserne og inspirerer brugeren til at bryde sine grænser.

Vores tøj

Johan Skullman er manden bag designet af Garphyttans tøj. Han er overlevelsesekspert og et ikon inden for outdoor-verdenen. Han har designet alt tøjet ud fra de krav, som han selv stiller, når han er aktiv. Tøjet skal være behageligt, slidstærkt og multifunktionelt. Tøjet passer lige så godt til dig, der lever et aktivt liv i naturen, som dig, der blot går derhjemme og fikser ting i haven.

Med tøj fra Garphyttan, vil du hurtigt bemærke, at lommerne sidder præcis, hvor du ønsker dem, og at tøjet kan justeres alt efter miljø og lejlighed.

I designprocessen stræber Johan efter et samspil mellem menneske og natur. Den som klæder sig Garphyttans tøj, går op i at tøjet er holdbart, både hvad angår tøjets kvalitet, men også set fra et globalt miljøperspektiv.

Johan Skullman

Naturen har altid spillet en vigtig rolle for Johan. Et aktivt friluftsliv, såsom orienteringsløb og langrend, prægede hans opvækst. Johan er en kendt profil inden for outdoor-verdenen, og han arbejder til dagligt som ekspert for nogle af Nordens største aktører inden for området.

Garphyttans udviklingschef, Johan Skullman, har mere end 30 års erfaring fra sine år som officer i de svenske væbnede styrker, hvor han tjente i rekognoscerings- og efterretningstjenesten. Han arbejdede også som systemleder for personlig udstyr, som omfatter det overordnede ansvar for at stille krav og markprøve alt tøj, beskyttelsesudstyr og andet personligt udstyr, som skal sikre soldatens komfort og overlevelse i marken.

I løbet af sine år i militæret blev han også uddannet som speciel instruktør i f.eks. Survival Service og Rappelling, klatring og bjergsikkerhed. Han fik også formel kompetence inden for anvendt arbejds- og præstationsfysiologi, tekstil- og beklædningsteknologi, materialevidenskab og funktionelt design. Gennem arbejde i forskellige brancher, har han god indsigt og erfaring fra elindustriens montørservice og traditionelt skovbrugsarbejde.

Siden han sluttede sin militære karriere, har Johan i de sidste 10 år, arbejdet som produktudvikler og global ambassadør for flere kendte mærker som Hestrahandsken, Aclima, Morakniv, Real Turmat, The Grayl og frem til 2018 også med Fjällräven og Primus og andre, alt sammen med stor success. Med sin omfattende erfaring er han nu også en vigtig del af Garphyttan, og vi lægger stor vægt på at have ham som udviklingschef og ansvarlig for vores erfarne testteam.

Virksomheden Garphyttan

Garphyttan symboliserer det gamle landbrugssamfund: Et liv på gårde, arbejde i skove, på marker, fabrikker, hytter og smedje. Grænsen mellem arbejde og fritid, menneske og natur samt inden- og udendørs, var ikke helt så klar, som den er i dag, du levede i ét med naturen.

Det hårde liv, hvor råvarer fra bjerge og marker blev forarbejdet til dagligdags produkter, krævede slidstærkt samt pålideligt tøj og redskaber.

Det er denne tids ideal og behov vi vil værne om hos Garphyttan.